16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Скільки доз вакцини від COVID -19 отримала Львівщина і хто першочергово отримає щеплення – із брифінгу

25 лютого у прес – холі Львівської ОДА відбувся брифінг щодо прибуття на Львівщину доз вакцини для щеплення від COVID -19, під час якого заступник голови Львівської ОДА Іван СОБКО, директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест ЧЕМЕРИС та керівник Львівського обласного лабораторного центру ЛОДА Наталія ІВАНЧЕНКО докладно поінформували про  кількість отриманих доз та алгоритм щеплень. Зокрема, Львівська область отримала 42200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. Про це сьогодні розповіли під час брифінгу у Львівській ОДА. 

Першочергово вакцинують працівників мобільних бригад з імунізації. Надалі на першому етапі вакцинуватимуть понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19.  

Зокрема, в перший етап вакцинуватиме одна мобільна бригада, медики якої пройшли відповідне сертифіковане навчання в Києві щодо роботи з вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).  

Загалом для вакцинації на території Львівщини підготували 14 мобільних бригад з імунізації, які будуть вакцинувати медичних працівників 24 лікарень, які надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу. 

Нагадаємо: 24 лютого Україна отримала 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca. Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях SerumInstitute (Індія), де має локальну назву Covishield. Також протягом першого півріччя до країни може надійти від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX, яка має на меті забезпечити країни з низьким та середнім доходом вакцинами від COVID-19. Вакцина Oxford/AstraZeneca зареєстрована в Україні 22 лютого 2021 року. Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації. Докладніше про вакцинацію можна дізнатися на порталі vaccination.covid19.gov.ua 

Схожі повідомлення

Ярош: якби не добровольці, ми б втратили Донбас у 2014-му

admin3

Важка втрата: за Україну загинув уродженець смт Розділ Тарас Гурський

admin3

До уваги мешканців м. Новий Розділ та с. Берездівці! Внаслідок аварії в 01.00 год. припинено постачання води орієнтовно до 15.00 год. 19.0323.

admin3

Учителька ліцею ім. В.Труша – лауреат Всеукраїнського освітянського конкурсу

admin2

Відкритий урок, або Як ліцеїсти «перевдягнули» Лесю Українку в сучасний одяг

admin3

ФК “Новий Розділ” переміг на виїзді ФК “Старий Самбір” – 1:0 .Достойне завершення першого кола. Так тримати!

admin3

Залишити коментар