16.5 C
Lviv
20.04.2024
Без категорії

Туристичні об‘єкти на Львівщині з‘єднають 100 км велодоріжок

У Львівській обласній державній адміністрації розпочали роботу над проєктом великого велосипедного шляху Львівщини «ВелоОпілля», який об’єднає 50 туристичних об’єктів Львівщини у понад 100 км велосипедних доріжок.

«На Львівщині активно ведуться роботи з капітального та поточного ремонту державних та комунальних автодоріг. Цього року нам вдалось відремонтувати або збудувати понад 450 км доріг. З часу якісного покращення дорожнього покриття збільшилась і кількість велосипедистів на дорогах – від організованих спортивних команд, що тренуються до велолюбителів. Відтак, наше завдання створити безпечні умови для усіх учасників дорожнього руху і ми плануємо інвестувати кошти у розвиток придорожньої інфраструктури для безпечного руху та подорожей мешканців і гостей Львівщини. Розпочали із Львівського району, де сьогодні найбільша велоактивність, також в планах є будівництво велосипедних доріжок вздовж автодоріг проєкту «Мале карпатське коло», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Бучко.

Сьогодні швидкими темпами розвиваються активні та безпечні для здоров’я види відпочинку, відповідно зростає попит на якісні туристичні послуги, наявність сервісних зон, супутніх туристичних послуг, які забезпечують туристам комфортне перебування у обраній локації.

«Аналізуючи обрані види активностей для відпочинку львів’ян так і гостей області впродовж останніх 2 років можна прослідкувати, що більшість обирають веломандрівки та пішохідні прогулянки рекреаційними зонами із відвіданням об’єктів історико-культурної спадщини. Реалізація проєкту “ВелоОпілля” дозволить збільшити пропозиції для велотуристів – ознайомитись із сакральною спадщиною, місцевими музеями, природніми об’єктами, а також скуштувати та придбати екологічну продукцію фермерських господарств відкритих для туристів. Ми отримаємо унікальний для України велотуристичний продукт», – прокоментувала керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталя Табака.

Сьогодні на Львівщині розроблено та реалізовуються декілька проєків з розвитку велосипедного туризму. Один з них розроблений Турклубом Манівцівелоквест на території Новороздільської громади.

Схожі повідомлення

В рахунку за газ з’явиться новий рядок «Очікуване споживання»

admin

Вибір освітлення під час встановлення натяжної стелі

admin

11 листопада у Львівській області 547 мешканців захворіли на covid-19

admin

25 серпня у Львівської області 171 мешканець захворів на covid-19

admin

У Новому Роздолі слідчі повідомили про підозру неповнолітньому, причетному до вбивства свого знайомого

admin

Елегантність у простоті: халат нареченої як натхнення

admin

Залишити коментар