16.5 C
Lviv
02.05.2024
Без категорії

Використання Росією пропаганди з метою формування іміджу України як злочинної нації

Російська Федерація використовує різні форми торгівлі людьми для криміналізації українського суспільства та дискредитації іміджу України на міжнародному рівні як злочинної нації.

РФ використовує різні форми торгівлі людьми як засіб впливу на українців. Є декілька цілей: це криміналізація українського суспільства, дискредитація української влади, формування недовіри українців до держави, зниження рівня безпеки громадян і вплив на формування іміджу України на міжнародному рівні як злочинної нації. І якщо подивитися на статику Міжнародної організації з еміграції щодо виявлень постраждалих від торгівлі людьми, то за всі 20 років діяльності організації на першому місці саме виявлення таких фактів із Російської Федерації.

Також слід звернути увагу на тенденцію: якщо за перше десятиріччя (2000-2010 роки) було виявлено близько двох тисяч постраждалих осіб, то з 2011 року щорічно налічується до 700 людей, які в РФ постраждали від торгівлі людьми, серед них і українці.

Виявлення — це лише верхівка айсберга, бо виявляють до 10% із усієї кількості постраждалих. Виявляти складно, бо не всі звертаються по допомогу, по-друге, постраждалими дуже фахово маніпулюють, внаслідок чого вони починають звинувачувати в усьому лише себе.

Водночас, “полювання” на українців у контексті торгівлі людьми збоку Росії триває досі. Зокрема слід згадати про справу, коли молодих людей запрошували працювати кур’єрами до РФ. Коли ж вони приїжджали до Російської Федерації, то стикалися з тим, що їх примушували до скоєння злочину — розповсюдження наркотиків. Більшість людей відмовлялася. Але не залежно від того, чи їх шантажували, били, підкладали ці наркотики, практично всіх арештовували і висували звинувачення в скоєнні тяжкого злочину.

З іншого боку, після того, як Україна унормувала своє законодавство в сфері захисту постраждалих від торгівлі людьми та почала активно захищати їхні права, в Україні з’явився новий “тренд” — вербування з метою перевезення нелегальних мігрантів.

Більша частина в нейтральних або територіальних водах іноземних країн була заарештована. І на сьогодні ми маємо велику кількість наших громадян, яким висунуто звинувачення в перевезенні нелегальних мігрантів, вони отримали шалені строки позбавлення волі: за кожного нелегального мігранта — понад 20 років.

Схожі повідомлення

Вогнеборці ліквідували пожежу в цегляному житловому будинку в смт. Журавно

admin

Постанова ЦВК про вибори 25 жовтня 2020 р.

admin

На Львівщині поліція встановила зловмисника, який керував автомобілем з прив’язаним до фаркопу собакою

admin

В с. Костенів Перемишлянського району вогнеборці врятували від знищення вогнем 2 будівлі

admin

В с. Холодновідка Пустомитівського району вогнеборці ліквідували пожежу в закинутій будівлі

admin

Освітлення вашого житла: як вибрати найкращий настінний світильник

admin

Залишити коментар