16.5 C
Lviv
28.04.2024
Без категорії

Фейки РФ як засіб сіяння хаосу

Росія тепер застосовує проти України не прямі фейки, а інтерпретує реальні висловлювання для посилення хаосу

Російська Федерація змінила підхід у веденні інформаційної кампанії проти України і замість прямих фейків тепер поширює таку інтерпретацію виступів реальних спікерів, із посиленням певних месиджів, яка направлена на те, щоб призвести до хаосу та некерованості серед людей.

Ситуація з карантином показала, що маємо новий рівень маніпуляції РФ в інформаційному просторі, коли після досить успішної роботи “Стоп-фейку” вони намагаються більше не використовувати пряму брехню, тобто беруть реальний виступ, який переінтерпретують, посилюючи окремі месиджі, відкидаючи всі застереження. Так було у випадку з поширенням інформації та чуток про можливість повномасштабного вторгнення на територію Херсонської області, буцімто для забезпечення водопостачання Криму.

Така психологічна операція РФ виявилася досить успішною і полягала передусім у тому, щоб “зламати волю, посіяти хаос” і, активізувавши одну групу громадян, призвести до її зіткнення з іншими, які вбачають в активних громадянах небезпеку для себе.

Напрямок діяльності Російської Федерації в Україні полягає в максимальному збільшенні хаосу, підтриманні ідеї війни “всіх проти всіх”, дезорганізації місцевих органів влади. Саме це є інструментом впливу РФ на Україну, де можна використовувати страх і паніку перед можливим повномасштабним вторгненням до регіону.

Окрім того, опитування Центру близькосхідних досліджень засвідчило надзвичайну вагу місцевої влади в протидії маніпуляціям країни-агресора. Там, де є лідерство голови ОТГ або очільників сільських і селищних рад, росіянам значно складніше маніпулювати думкою громадян.

Як тільки місцева влада має позитивний рівень довіри до себе, водночас зростає і рівень довіри до інших гілок влади на рівні районному або ОТГ, зокрема до правоохоронних органів.

Схожі повідомлення

До уваги водіїв! З 1 жовтня – не забувайте про ближнє світло фар

admin3

м. Новий Розділ з 31 серпня в – Зеленій зоні – карантинного обмеження

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 9 січня

admin

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 по Україні на 6 листопада

admin

В с. Бабичі Радехівського району внаслідок пожежі чоловік отримав опіки

admin

В с. Миклашів Пустомитівського району водій не впорався з керуванням та з’їхав у кювет

admin

Залишити коментар