16.5 C
Lviv
02.05.2024
Новороздільська ОТГ

Дитячу стоматологиню з Рівного, яка била дітей , судитимуть

Тиждень – два тому країну вразили кадри про молоду і симпатичну лікарку з Рівного, яка била дітей, котрі знаходилися в стоматологічному кріслі і  боязко ухилялися від лікування зубів. Замість того, аби заспокоїти малечу і переконати, що це, наприклад, «так треба», «слід трішки потерпіти», «це не дуже боляче» тощо, квітуча на вигляд стоматологиня застосовувала свою «методу» – трясла малими пацієнтами, давала тлумаків, що наводило жах на переляк – принаймні, такі відеокадри бачили мільйони людей.

Як стало відомо «Віснику Розділля» з повідомлення прес – служби Рівненської прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2020 року лікарка, діючи цілеспрямовано, вчинила насильницькі дії відносно малолітніх дітей, чим завдала їм фізичного болю та викликала у них страх, емоційну невпевненість і психологічні страждання

Зокрема, за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно 29-річної стоматологині, яку обвинувачують, у нанесенні побоїв та умисних легких тілесних ушкоджень малолітнім пацієнтам (ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 126 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2020 року лікарка, діючи цілеспрямовано, вчинила насильницькі дії відносно малолітніх дітей, чим завдала їм фізичного болю та викликала у них страх, емоційну невпевненість і психологічні страждання. Правоохоронцями встановлено 3 потерпілих від таких дій стоматологині.

Крім того, у лютому цього року вказана лікарка, діючи умисно та усвідомлюючи свою фізичну перевагу над малолітньою дитиною, під час лікування зубів спричинила дитині легкі тілесні ушкодження у вигляді саден на шиї та синців на плечах.

Досудове розслідування проводило Рівненське РУП ГУНП в Рівненській області.

Наразі також триває слідство за фактом неналежного виконання лікаркою своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

***

На щастя, схожих випадків у наших теренах  ніхто і не пригадає. Як кажуть, спаси і сохрани  Господи усіх дітей від подібного, де б і в яких закладах чи установах це не чинилося…

Схожі повідомлення

Володимир ЖОВНІРЧИК: «Можливо, що до кінця місяця усі намічені роботи на площі будуть виконані. Це поки що максимум»

admin3

Завдання виконано: тепловізор придбали – воїну передали

admin2

Щоб покращити теплопостачання для мешканців Нового Роздолу, працівники ТЕЦ замінюють непридатні для використання трубопроводи

admin3

Запрошуються молоді виконавці на Всеукраїнський конкурс молодих піаністів ім. Олега Рудницького

admin2

Директор «Нафтогаз Тепло» Ф. Шевченко зустрівся з депутатами

admin2

Учні Новороздільського професійного ліцею виготовляють окопні свічки для українських вояків. Сьогодні партію виробів передали бійцям 8-го батальйону УДА “Аратта”

admin3

Залишити коментар