16.5 C
Lviv
19.05.2024
Стрийщина

Директора коледжу затримали на хабарі: влаштовував абітурієнта на державну форму навчання

Директору коледжу на Львівщині правоохоронці повідомили про підозру в отриманні хабара

Як встановили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, зловмисник отримав неправомірну вигоду за зарахування абітурієнта на державну форму навчання.

Прийняття рішення про вступ неповнолітнього на бюджетну форму навчання до одного з червоноградських фахових коледжів директор закладу оцінив у суму 75 тисяч гривень.

22 липня правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України у службовому кабінеті під час отримання коштів.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Також буде прийнято рішення щодо відсторонення керівника навчального закладу від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

Схожі повідомлення

Допоможіть встановити трупи невпізнаних осіб. Поліція буде вдячна за будь – яку надану допомогу

admin3

Рятувальники допомогли бабусі

admin2

У Жидачівській ЗЗСО №1 встановили меморіальний барельєф, присвячений полеглим випускникам школи, зокрема, і Героєві України Тарасу Матвіїву

admin3

У Стрию поліцейські оперативно викрили зловмисника за підозрою у крадіжці пожертв для військовослужбовців ЗСУ

admin3

Сестри Музичук зі Стрия – у десятці кращих шахістів світу!

admin2

Смерть стриянина-заробітчанина у Празі

admin2

Залишити коментар