16.5 C
Lviv
14.12.2024
Стрийщина

Сьогодні в українській армії з харчуванням трохи по-іншому. Але коли я служив, їдальня була болем і покаранням для кожного солдата, навіть якщо цей солдат працює на кухні

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Savva Libkin у Facebook:

АРМІЙСЬКЕ МЕНЮ

Сьогодні в українській армії з харчуванням трохи по-іншому…

Але коли я служив їдальня була болем і покаранням для кожного солдата, навіть якщо цей солдат працює на кухні.

Служив я з 1979 до 1981 року. Півтора роки служби пройшли у миколаївському навчальному центрі. А перші півроку у Сімферополі.

Я служив у піхоті та працював кухарем.

І навіть якщо хотілося приготувати для друзів щось незвичне, то доводилося мати справу з армійськими продуктами: перловка, заморожена яловичина 51-го року, квашена капуста з мишами, комбіжир темно-сірого кольору,та подібні делікатеси. І все-таки навіть із цього корму часом вдавалося змайструвати щось смачне.

Представляю вам два мої фірмові армійські рецепти.

1. Ребра з борщу

А точніше – ребра зі смаком борщу.

Для страви вам знадобляться стрічки свинячих ребер, тушковані протягом години в пасировці для борщу на 2000 солдатів.

Склад пасировки у 1980 році: комбіжир, морква, буряк, цибуля ріпчаста, томатна паста. Треба сказати, що зараз ви не знайдете такої томатної пасти та, звичайно, комбіжиру. Та й не впевнений, що цей жир ладний бути продуктом харчування.

Перед подачею борщу дістати ребра з каструлі і сервірувати їх окремо, відганяючи половником найнетерплячіших товаришів по службі.

2. Гречаний плов

Шматочки свинини обсмажити і додати порізану цибулю та моркву, нарізану соломкою. Обсмажити все разом 30 хвилин.

Додати гречку, посолити та додати води. Накрити кришкою та готувати 30 хвилин. Зняти з вогню та подавати через годину після приготування. Кришку не знімати та тримати плов після приготування в теплому місці.

3. Торт із хліба

З білого хліба (цеглинка) акуратно зрізати кірки і нарізати хліб на тонкі пласти.

Цукор рафінад розтопити і зварити густий сироп. Охолодити.

Вершкове масло кімнатної температури збити і поступово підливати сироп. Збивати, доки не вийде крем. Потім намазати ним пласти хліба (достатньо 4-5 пластів).

Готовий торт замотати у рушник та покласти під прес на ніч у холодильник. Виставити біля холодильника озброєних вартових.

Вранці нарізати торт на тонкі скибки. Подавати із гарячим чаєм.

У моїй книзі «Бізнес по-одеськи» спогадам про роботу на армійській кухні присвячений цілий розділ.

Схожі повідомлення

Податки за туризм на Львівщині за перше півріччя 2022 побили рекорд

admin2

У Бориславі врятували від вогню будинок

admin2

Шахрайство розмаїте: громадяни, не вірте «помилковим» грошовим переказам!

admin3

У Стрию поліцейські затримали двох наркозбувачів із 200-ми готових до розповсюдження закладок

admin3

Пожежа на Жидачівщині

admin2

Напружена ситуація на Донбасі

admin2

Залишити коментар