16.5 C
Lviv
04.05.2024
Новороздільська ОТГ

Нова поетична збірка літературного креденсу “Барви”

12 ключів осені відкривали “барвисті” теплого зимового дня на презентації своєї нової книги. З весняним присмаком чергової звитяги і літнім теплом щирих емоцій.

Літературний креденс “Барви”, який гуртує поетичні таланти у нашому місті уже понад 15 років видав уже сьому збірку. “Барви”, “Поетичне мереживо”, “Барви душі”, “Птиці з рідного гнізда”, “Рідна Незалежна Єдина” (альманах до 30- річчя Незалежності), “Новий Розділ 70 весен”. І ось “12 ключів осені”

Поетичне краєзнавство нашої країни і громади зокрема обмаліло би без “барвистих” – скромно зауважила Галина Вілкова. Втім, два міцні крила – Галина Василівна Приріз (автор літературного подкасту радіо Розділля, вірна слову і поезії, ідейна натхненниця народження Літературного креденсу Барви) і Галина Василівна Вілкова (директор бібліотеки-філії №2, де “прописалися” “Барви”) – лише все вище піднімають і рейтинг, і майстерність, і активність наших поетів.

19 авторів і кожен – 12 віршів на осінню тематику – який розгін і розкіш осінніх барв! Чудернацький ключ – дарунок Марії Іскандарової, як відгомін вітань від творчої подруги уже з Небес…

Вдалося побачити і почути практично кожного автора особисто, відчути їх емоції і їх тембр голосу. Багато нових відкриттів, багато давніх знайомих… Неймовірна Ольга Береза, ніжна Світлана Войтович з Борислава, енергійний Сергій Дорожинський, співоча Наталія Ковальчук, мила Леся Коржинська, Світлана Король з групою підтримки – своїми школярами, Ольга Лаба з неодмінним смачним частуванням, “вічний революціонер” Михайло Левицький, мотивована Оксана Мельник, стримана Людмила Оприско, неперевершена Галина Приріз, осіння Марія Прохира, зворушена Тетяна Пундор, досвідчена Марія Ремез, емоційна Наталія Співак, харизматична Зоряна Харченко. Вірші зачитали і Ангеліна Пʼєх, Роман Кресан, Павло Ризванюк, творчо привітала Оксана Єсауленко. Не змогли бути присутні Ореста Максимович, Мирослава Олійник, Ірина Стисло.

Схожі повідомлення

Традиційні добрі справи Миколая у «Промені життя»

admin2

Горів підвал в будинку по вул. Героя України Степана Бандери,14: рятувальники оперативно локалізували пожежу

admin3

“Нафтогаз Тепло” про роботу електриків у Новому Роздолі

admin2

Освітлення «старих» кварталів міста: за яким критерієм на стовпах замінюють «перегорілі» лампи? Темна тема…

admin3

Новороздільське дзюдо – калейдоскоп призових місць!

admin2

Знайомтесь – це Марко. Він, разом із жителями міста Бергамо, що в Італії, активно допомагають нашій громаді та нашій неньці – Україні в цей складний час

admin3

Залишити коментар