16.5 C
Lviv
02.05.2024
Україна

Домени та їх призначення

Що таке домен? Це символьне ім’я, за допомогою якого ідентифікують області одиниці адміністративної автономії в Інтернеті. Існує ієрархія областей. І кожну їх називають доменом. За допомогою системи DNS-серверів іноді доменне ім’я асоціюється з IP-адресою (унікальним номером сервера в Інтернеті). У номері відображається, де фізично розташований інтернет-ресурс, блок, також є можливість визначити місцезнаходження сервера, де знаходиться сам ресурс.

Ієрархія доменів – це як матрьошка. Слова діляться крапками між рівнями, кожен із них включено до домену нульового рівня. Завдяки доменним іменам можна адресувати інтернет-вузли і розміщені на них мережеві ресурси представляють у візуально прийнятній для людей формі. В ім’я сайту входить кожен рівень вкладеності домену, завдяки чому не виникає плутанина і він виходить унікальним. Взагалі придбати домен не бажано – його зазвичай орендують та реєструють на фіз. чи юр. осіб.

Призначення доменних імен

Доменне ім’я полегшує запам’ятовування адреси ресурсу користувачем. Виходить, щоб отримати доступ до якогось сайту, користувач просто запам’ятовує доменне ім’я, а не цифровий код – його запам’ятати складно та незручно. З цієї причини в якості доменів вибирають короткі слова, що запам’ятовуються або словосполучення. Це більш правильно.

Додаткове використання доменів:

  • переадресація – допоможе направити відвідувачів на іншу сторінку чи сайт;
  • паркінг – коли над сайтом розпочато роботу, але є побоювання заняття адреси кимось іншим, тоді купується домен і на ньому розміщується банер з оповіщенням про швидкий запуск сайту;
  • налаштування пошти.

Доменні імена використовує кожен сайт. Без них користувач просто не знає про існування ресурсу та не перейде на його сторінку. Так що домен – головний елемент.

Кому потрібні домени

Представники різних професій вирішують за їх допомогою різні завдання. Публічні люди створюють персональні сторінки, блогери ведуть свої блоги, підприємці та бізнесмени просувають товари та послуги через інтернет. Вебмайстри, творці інтернет-магазинів, власники сайтів, спеціалісти компаній, що створюють сайти під ключ – всі вони користуються доменами.

Кожен, хто входить в інтернет, використовує доменне ім’я. Купують домени ті, хто створює або реєструє сайти, а гості використовують їх для відвідування. Те, наскільки красиво та коректно домен звучить, впливає на аудиторію. Він повинен чіпляти, містити ключові слова, щоб сподобатися клієнту і бізнес тоді розвиватиметься.

Схожі повідомлення

Юрій Руф (Юрій Романович Дадак; 26 вересня 1980, Бережани, Тернопільська область[1] — 1 квітня 2022) — український поет, видавець, сценарист, засновник концептуального літературного проєкту «Дух Нації», що став впливовим у правому націоналістичному середовищі. Один із ідеологів українського наступального націоналізму та мілітарної rock-сцени. Послідовний критик усіх видів алко-субкультур. Стрілець 24 Бригади Короля Данила ЗСУ. За фахом — вчений-технолог у галузі математичних процесів деревообробки (ВІКІПЕДІЯ).

admin3

Що подарувати рідним на новорічні свята?

admin

Особливості правильного сніданку: яким він повинен бути?

admin

“Три мечі-2021” на Яворівському полігоні обєднають військовослужбовців чотирьох країн — України, Польщі, Литви та США.

admin2

Топ-10 місць Чорногорії, які потрібно відвідати

admin

Компанія PRANA: працюємо заради майбутнього!

admin

Залишити коментар