16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Роль кадрових агенцій

Що таке кадрове агентство?

Кадрові агенції – це сторонні фірми, які шукають кандидатів для роботодавців, наприклад HR провайдер Rost Group, з послугами якого можна ознайомитись за посиланням: https://rostoutsourcing.com/about/

Не плутайте кадрові агенції з агентствами з працевлаштування. Основна відмінність полягає в тому, хто зрештою стає вашим роботодавцем.

Якщо ви влаштовуєтеся на роботу через кадрове агентство, ви стаєте співробітником роботодавця.
Якщо ви влаштовуєтеся на роботу через агентство з працевлаштування, ви стаєте співробітником агенції з працевлаштування.
Існують агенції з працевлаштування, які надають ІТ-підтримку фірмам, але професійні інженерні посади зазвичай знаходять через кадрові агенції.

Чому роботодавці звертаються до кадрових агенцій?

Рекрутинг людей займає величезну кількість часу, і для багатьох фірм це справжня боротьба знайти достатньо часу, щоб зробити це добре. Підбір персоналу також є грою з числами: роботодавцю часто доводиться переглядати безліч заяв, перш ніж він знаходить відповідну людину на цю роль. 

Кадрові агенції задовольняють конкретні потреби. Роботодавцям потрібні підходящі люди, щоб претендувати на їхню роботу, але часто вони не мають часу, щоб піти і знайти цих людей самостійно. Вони використовують кадрові агенції, щоб зробити це за них, щоб роботодавець міг витрачати більше свого часу на співбесіду з кандидатами.

Агентства є основною та важливою частиною рекрутингу для комп’ютерної індустрії. Ви, мабуть, знайдете принаймні одну зі своїх перших трьох робіт у галузі через кадрове агентство.

Як вони працюють?

Агентства одержують списки вакансій від роботодавців, а потім розміщують оголошення на дошках оголошень в Інтернеті, а іноді й в інших місцях. Вони також завжди у пошуку нових резюме, що завантажуються на дошки оголошень в Інтернеті.

Якщо ви коли-небудь проводили час, переглядаючи дошки оголошень про вакансії в Інтернеті, ви, ймовірно, помітили, що деякі оголошення згадують назву компанії, яка наймає. Причина цього в тому, що агентства турбуються про те, що вам не заплатять: якщо ви побачили вакансію, яка вам сподобалася, і звернулися безпосередньо до фірми, кадрове агентство не отримало свого гонорару.

Деякі агентства беруть резюме, яке ви їм даєте, та надсилають роботодавцю відредаговану версію. (До речі, це основна причина, через яку багато інтернет-бірж вакансій приймають резюме тільки у форматі Microsoft Word). Агентство може просто помістити ваше резюме у свій фірмовий шаблон, а деякі можуть видалити особисті дані, щоб роботодавець не намагався зв’язатися з вами безпосередньо, щоб не платити агентству.

Жодна шановна агенція не змінить зміст вашого резюме без вашого дозволу.

Агентства для вас?

Чи варто взагалі звертатися до кадрової агенції?

Якщо ви знаєте, які роботодавці ви хочете працювати, і якщо вони приймають заяви безпосередньо, то немає сенсу подавати заяву через кадрове агентство. У цьому немає жодної вигоди, і без посередників, через яких проходить вся комунікація, ви можете виявити, що вважаєте за краще завжди мати справу з роботодавцем безпосередньо.

Кращі агентства з підбору персоналу можуть надати велику допомогу у працевлаштуванні, особливо на пізнішому етапі вашої кар’єри, коли ви переслідуватимете вищі посади. Вони можуть переслідувати роботодавця, що спізнюється так, як прямий претендент часто не може піти, і якщо вони успішно працювали з роботодавцем у минулому, вони можуть добре відчувати, що шукає роботодавець.

Проте слід зазначити, що багато роботодавців просто терпимо ставляться до кадрових агентств. Плинність кадрів усередині рекрутингових агенцій може бути дуже високою, що заважає роботодавцю побудувати успішні довгострокові відносини з агентством. Без цього партнерства роботодавці часто відчувають, що агенції з найму недостатньо добре розуміють їхні вимоги, а роботодавці часто не дуже добре працюють із агентствами для покращення ситуації. Кадрові агентства також стягують із роботодавців значні збори, і роботодавці часто заздрять цьому, справедливо чи помилково.

Однак, якби кадрові агенції не були корисними та не виконували необхідну роль, їх не було б так багато.

Вибір кадрової агенції

Як і у всіх сферах життя, є хороші агенції і є погані агенції, і навіть ветеранам галузі може бути важко відрізнити їх спочатку.  Ви повинні використовувати Google, щоб дізнатися, що інші люди нещодавно сказали про агентство. Якщо вас не влаштовує те, що ви знайдете, зазвичай є інші агентства, які рекламують ту саму вакансію або схожі.

Єдиним винятком із правила є випадок, коли агентство має ексклюзивний контракт із роботодавцем. У цій ситуації роботодавець вирішив використати одну агенцію для всіх наймів, і всі заявки повинні подаватись через це агентство. У цьому випадку ви можете підтвердити це на веб-сайті роботодавця або по телефону.

З точки зору роботодавця, роботодавці, як правило, не люблять агентства, які надсилають їм небажані або недоречні заявки. Після того, як агенція зробила це з вашим резюме, вам може бути дуже важко змусити цих роботодавців переглянути ваше резюме, тому що роботодавець не погодив умови оплати з агентством і не хоче клопоту коли агентство намагається виставити рахунок на гроші, які роботодавець не погодився платити.

Моя порада мати справу з будь-яким агентством на основі оголошення за оголошенням, відстежуючи, в які фірми ви зверталися через яке агентство. Завжди запитуйте агентство, чи воно є «переважним постачальником» для роботодавця, до якого ви звертаєтеся (і запитуйте їх електронною поштою, щоб переконатися, що у вас є запис їхньої відповіді).

Якщо агентство є кращим постачальником, це означає, що вони вже узгодили умови оплати з роботодавцем і роботодавець розгляне вашу заявку. Ви також повинні зателефонувати або надіслати електронний лист безпосередньо роботодавцю, щоб переконатися, що агентство дійсно є кращим постачальником, перш ніж подавати заявку на випадок, якщо агентство не буде чесним з вами.

Як вони отримують оплату?

Кадрові агенції отримують оплату від роботодавця за кожного висунутого ними кандидата, який успішно отримує роботу у роботодавця. Деяким агенціям платять на основі фіксованої винагороди, а деяким агенціям платять винагороду в залежності від вашої початкової зарплати.

Вам взагалі не потрібно їм платити, і ви ніколи не повинні звертатися до будь-яких кадрових агентств, які вимагають від вас будь-якої оплати.

Схожі повідомлення

Бахмут…Коли у якоїсь тв-рі відкривається рот за 100 тис., значить береш жопу в руки і чухаєш на фронт і отримуєш 100 тис.!

admin3

Пріоритетами обласного бюджету 2022 року стане підтримка медицини та стимулювання розвитку громад області

admin3

Як вибрати спортивне харчування новачкові?

admin

П’яний син до смерті забив свою 71-річну матір і … пішов спати

admin3

Львівський протест проти судилища над Стерненком у фото.

admin1

Росіяни заявили про скасування української мови та історії у школах під окупацією, – мовний омбудсмен Кремінь

admin3

Залишити коментар