16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Під Кремінною загинув львівський археолог Андрій Филипчук

5 лютого 2023 року.

На війні загинув 33-річний львівський археолог, заступник директора історико-культурного заповідника “Давній Пліснеськ” Андрій Филипчук.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Facebook-сторінку директора заповідника “Давній Пліснеськ” Володимира Шелепа

Він розповів, що Филипчук служив в 103 бригаді ТрО, пішов на війну добровольцем 25 лютого.

“То не перший важкий момент, який він там пережив. Були обстріли страшні й прильоти. Всі рази, коли йому вдалося вижити, то була надія на Бога”, – каже Шелеп.

Филипчук – автор понад 100 наукових статей, монографій. Досліджував слов’янське городище у Пліснеську, був керівником археологічної експедиції в заповіднику та околицях. Його батько Михайло Филипчук був директором Інституту археології ЛНУ ім. І. Франка, зробив феноменальні відкриття та привернув увагу до Пліснеського городища українських та європейських дослідників.

В Андрія Филипчука залишилася дружина, син і сестра.

 Джерело: https://censor.net/ua/n3397840

Схожі повідомлення

Професійний автопідбір: купуйте авто без проблем та ризиків

admin

Ортопедичний матрац – дозвольте собі розкіш комфортного сну

admin

Аби ухилитися від мобілізації, три особи стали “інвалідами”. Утім, їх викрили правоохоронці. Тож від вироку суду навряд чи ухиляться…

admin3

Львівщина: 9 грудня зафіксовано 575 нових випадків COVID-19

admin3

Сьогодні наша депутатська група «За майбутнє» не підтримала законопроект 10037, який у нинішньому вигляді завдає суттєвої шкоди місцевому самоврядуванню.

admin3

Туристичні місця України, які найбільше шукають у “Гуглі”

admin2

Залишити коментар