16.5 C
Lviv
20.04.2024
Україна

Як правильно вибрати кондиціонер

Кліматичне обладнання купується на тривалий термін. Кондиціонери при правильному догляді та експлуатації служать понад 10 років. Тому важливо підібрати оптимальну модель. У цій статті ми розберемося як вибрати правильний та який краще купити кондиціонер для конкретного приміщення.

КРОК 1. ВИЗНАЧТЕ ВІДПОВІДНИЙ РІЗНОВИД ТЕХНІКИ

Перед тим, як правильно вибрати кондиціонер, необхідно визначитися з типом внутрішнього модуля та можливий монтаж кондиціонерів у приміщенні.

Настінні . Такі блоки встановлюються на стінах у кімнатах, що ремонтуються, і приміщеннях, де роботи завершені.

Касетні . Це кондиціонери прихованої установки. Їхній основний блок монтується за підвісною стелею, на поверхні якої залишається лише декоративна панель.

Підлогові . Перед тим, як вибрати правильний кондиціонер даного типу, необхідно визначити місце встановлення. Підлогові спліт – системи розміщуються під вікном, на стіні на рівні підлоги. Такі пристрої можна встановлювати в приміщення, де вже провели ремонт.

Канальні . Вони також встановлюються за натяжними стелями. Повітропроводи знаходяться там або монтуються в стіну.

Мульти-спліт-системи . Таке обладнання рекомендується вибрати для забезпечення ефектного кондиціювання кількох (від 2 до 6) приміщень одним зовнішнім агрегатом.

КРОК 2. ВИЗНАЧТЕ НЕОБХІДНУ ПОТУЖНІСТЬ

Потужність сучасних побутових кондиціонерів варіюється від 2 до 5 кВт. Більш високопотужні пристрої відносяться до напівпромислового обладнання. Для охолодження кімнати площею 9 ± 1 м 2 достатньо 1 кВт (якщо висота стелі становить 2,8–3 м). Чим більше електроприладів є в кімнаті, тим вищою має бути потужність кондиціонера (в середньому, 1,5 кВт на 10 м 2). Якщо Ви вирішили вибрати мульти-спліт-систему, зверніть увагу на потужність кожного блоку. Для цілей обігріву на 3-4 кВт тепла потрібно приблизно 1 кВт. Щоб зробити правильний вибір потужності, необхідно мати професійні знання, оскільки тут потрібно враховувати не тільки площу приміщення, але і його геометрію (архітектурні нюанси, орієнтацію вікон, матеріал стін та ін.), особливості експлуатації (відвідуваність, вимоги до мікроклімату). Рекомендується довірити розрахунок цієї характеристики інженерам компанії, у якої Ви плануєте купувати кондиціонер.

КРОК 3. НЕ ПЕРЕПЛАЧУЙТЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ. ВИБИРАЙТЕ ЕКОНОМІЧНІ КОНДИЦІОНЕРИ

Якщо Ви цікавитеся, як правильно вибрати кондиціонер, обов’язково зверніть увагу на енергоефективність обладнання та величину пускових струмів. Це необхідно не тільки для зниження витрат на електроенергію, але і для забезпечення довговічності пристрою. Чим нижче навантаження, що виникає при включенні кондиціонера в мережу (тобто нижче пускові струми), тим менше проблем з його експлуатацією. До поширених проблем належать спрацьовування захисного автомата (так зване «вибивання пробок») та швидке зношування робочих елементів обладнання. Коефіцієнт енергоефективності кондиціонерів MHI SRK-ZX-S становить близько 5,56, а пусковий струм в режимі охолодження – всього 1,9 А, що є дуже хорошим показником.

КРОК 4. ВИЗНАЧТЕ НАБІР НЕОБХІДНИХ ДЛЯ ВАС ФУНКЦІЙ

Сучасні кондиціонери підтримують кілька режимів:

  • охолодження;
  • вентиляція;
  • нагрівання;
  • автоматичний вибір програми, залежно від кімнатної температури.

Багато моделей техніки комплектуються різними додатковими опціями. Очевидно, що чим більша функціональність кондиціонера, тим вища його вартість. Доцільно вибрати модель, яка має такі можливості, які потрібні саме Вам. Це позбавить Вас необхідності переплачувати за зайві функції. Найбільш популярними є такі опції:

  • індивідуальне керування жалюзі за допомогою пульта. Керувати напрямком жалюзі з пульта дистанційного керування значно простіше, ніж це робити вручну. У свою чергу налаштування положення повітряного потоку дозволяють уникнути протягів;
  • наявність убудованої системи фільтрації. Вона очищає повітря від пилу, шкідливих мікроорганізмів та ін;
  • оснащення іонізатором. Такий кондиціонер насичує повітря негативними іонами, роблячи його кориснішим для здоров’я.

КРОК 5. ЗАМОВТЕ ПРОФЕСІЙНИЙ МОНТАЖ

Після вибору кондиціонера необхідно забезпечити належний його монтаж, щоб:

  • забезпечити правильне функціонування. Кліматичне обладнання досить складне, і неправильна установка може призвести до порушень в роботі або швидкої поломки агрегату;
  • розраховувати на безкоштовне гарантійне обслуговування, яке надається лише за умови професійного монтажу.

Схожі повідомлення

50 тисяч пачок цигарок на добу виробляли у підпільному цеху. Вже не будуть – львівські поліцейські ліквідували діяльність незаконного виробництва

admin3

admin

Легендарна «Пташка» жива! В мережі з’явилося перше відео про захисницю Маріуполя у російському полоні!

admin3

Ще один воїн в Небесному Легіоні

admin2

Секрет комфорту вашого дому: як вибрати меблі?

admin

Наступ

admin3

Залишити коментар