16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

НА РАКЕТНИЙ УДАР москалів ПО ДНІПРУ 14 01 2023

Так роблять нелюди. На Землі є країна, є її військові, чиновники, священики, філософи і митці, медики і вчителі решта населення, які демонструють свою бісівську суть, вони чинять зло і не каються. Таких нелюдей українець Сковорода називає бісами, може тому вони й розбомбили його музей на Харківщині, «денаціфікували» Григорія Савича. Як на ці злочини людиноподібних істот відповідати українству?

Українські воїни на фронті, жертвуючи своїм життям, вбивають загарбників, що приперлися на нашу землю, чим бережуть Український народ від вбивства. Українські богослови і філософи, безумовно, уявляють, знають, що світ там, на «нулі» інакший ніж в тилу. У тому світі Смерть присутня як атрибут Життя, разом з Безсмертям, Вічністю. Там РЕАЛЬНЕ Життя. Справжнє. У довоєнному нашому житті ми смерть випихали на задвірки, щоб не заважала нам насолоджуватися тілесними благами і не турбувала нашу душу нашою конечністю. Використання слів «вічність», «духовність» нам наука тоді не радила, бо духовність, вічність не наукові поняття. Можна подумати, що наука пізнала Життя і Людину до кінця. Для такої науки людиною є лише те, що можна пізнати, а те, що не пізнається – нею відкидається. Може тому, науково озброєний кгбіст путін два рази в 2005 році вітав януковича з обранням Президентом України, а керівники Заходу й Сходу, озброєні найновішими науковими знаннями про людину, відводили українцям на протистояння оркам 3-4 дні? Українець показав помилковість такої науки, вона щось важливе не здатна пізнати в людині.

Що ще роблять наші Герої на фронті? Вони своїм звитяжним Життям і героїчною Смертю повертають моєму життю Вічність, якщо у мене, крім фізичних очей, є ще й очі душі, здатні бачити невидиме. А як немає їх – ніц не побачу. Герої, як посланці Вічности, повертають Її і в моє життя, якщо я приймаю її як домінанту моїх вчинків. Своїм подвигом лицар, наприклад, показує нам більшу важливість для нього бути вірним побратиму, який опинився в небезпеці, аніж кинути друга без допомоги і залишитися живим. І те рішення приймає не його розум, обдумуючи вигоду-невигоду, а серце, яке не шукає причини, не обмірковує ризики, а спонукає до гідного вчинку. Зважте, вірність не є природним рефлексом людини, але духовною її ознакою, яка власне і виділяє її зі світу природнього. Духовне ж – з Вічности. То що є Вічність, як не Бог! Він і силу дає людині в такій граничній ситуації діяти велично. Це у Господа Лицар не вмирає. Герої не вмирають не тому, хоч і тому, що ми їх пам’ятаємо, бо людська пам’ять в поколіннях стирається, а тому, що в Богові вони живі вічно.

То що мають робити українські воїни на фронті, коли москалі вбивають ракетами їхніх земляків, рідних ясно – якісно робити військову працю, тобто реалізовувати слова свого Начальника Генштабу ЗСУ, генерала Валерія Залужного – знищувати орків. А священнослужителі над чим мають працювати? Теж ясно, – якісно робити свою сродну працю, тобто і в тилу, як на фронті, повертати життю його цілість – зі Смертю і Вічністю, тобто Богом. Робити так, як роблять деякі священики, які формують у своїх приходах списки воїнів з різних бригад, які мають родинні зв’язки з прихожанами церкви, списки їхніх побратимів і моляться за живих у Богові бійців. Релігійні громади, молячись за них, каючись за наші колишні і теперішні гріхи, за тікання від реальності в плотські, душевні забаганки, за негідні вчинки, за наше, батьків, дідів, прадідів безбожжя і богоборства, – очищатимуть небо над Україною. В тому числі і від путінських ракет.

Мужність і офірність наших воїнів на фронті відкриває нам в тилу простір самореалізації, якщо відкриває. Всі ми, в Україні сущі – фермери і медики, вчителі й банкіри, поліцейські й чиновники, всі живі духом прагнемо долучитися до нашої битви з ворогом, допомогти тим, хто на «нулі». Наша допомога, це не лише добре професійно зроблена робота, це, з іншої сторони, частина спільної роботи українців на Перемогу, на реалізацію національної мети.

Що робити нашим друзям за кордоном? Не мені їм радити. Але СВОБОДА, то з Вічності – тут Життя. А у нас з вами, панове, на Землі – зник часовий небокрай, сколапсував у нуль. Це не символ смерти? Що для вас Ноєв ковчег?

Дякую Г.Сковороді і М. Мамардашвілі за допомогу в написанні посту.

Олександр СУГОНЯКО

Схожі повідомлення

Сьогодні у Львів влучили 4 ракети ворога: на жаль, є постраждалі

admin3

Вночі у львів’янина вкрали автомобіль «TOYOTA LAND CRUISER 200». Злодій встиг перегнати його у Рівненську область, де і був затриманий поліцейськими

admin3

Піхотинець Хижак, нагороджений особисто Залужним, зазнав серйозного поранення в спину

admin3

Які фрукти, ягоди та овочі потрібно їсти влітку

admin

Лють

admin3

Щоденник 8-річного хлопчика з Маріуполя: “25 – у мене помер дідусь. 26 – у мене рана на спині, у сестри розсічена голова, у мами видрано м’ясо на руці і дірка в нозі”. ДОКУМЕНТ+ФОТО

admin3

Залишити коментар