16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Новороздільська громада – з бюджетом на 2023 рік!

Тезовий коментар міського голово Ярини ЯЦЕНКО

15 грудня завершили процедуру розгляду та одноголосно затвердили рішення про бюджет громади на 2023 рік.

Затвердженню бюджету передував детальний розгляд звітів про виконання програм та затвердження нових бюджетних програм на наступний рік.

З основного – показники залишилися на рівні минулого року. Основною проблемою є зменшення освітньої субвенції в порівнянні з минули роком в сумі на 20%.

Прийнято рішення дофінансовувати необхідну суму коштів з міського бюджету з тим, щоб вже з 1 січня повернути працівникам освіти надбавки за престижність праці та інші необхідні виплати.

Збільшено в порівнянні з цим роком суми коштів для благоустрою, забезпечення безкоштовними ліками та памперсами, програму підтримки Захисників та Захисниць України, спорту, встановлення системи відеонагляду та ряду інших програм.

Сподіваюся, що ситуація буде принаймні не гіршою ніж в цьому році. Цьогоріч ми незважаючи на весняні труднощі таки перевиконуємо бюджет.

Крім того,

✔ виділили додаткові кошти для індексацій та інших виплат працівників освіти та культури, яких бракувало ще для виплат до кінця цього року.

✔прийняли рішення передати систему вуличного освітлення, яке належить міській раді в управління КП “Розділжитлосервіс”.

✔продовжили пільги з оренди майна для громадських організацій, які не мають на меті отримання прибутку на наступний рік.

✔передали форму та івентар придбану у цьому році для спортивних громадських організацій.

✔надали дозвіл на виготовлення документації на землю під ще один інвестиційний об’єкт. Сподіваюся ніщо не завадить і робочих місць в громаді стане більше.

З прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на сайті громади. Треба сказати, що бюджет та програми переглядатимуться після підсумків завершення 2022 року, тоді там з’являться додаткові завдання та заходи.

Дякую кожному, хто працював за дискусію та конструктивну позицію.

Ярина Яценко, міський голова

ВІД РЕДАКЦІЇ. Докладніше про бюджетну сесію – у наст. числі газети -23 грудня.

Схожі повідомлення

Новий Розділ знову проводжає Героя у засвіти!

admin2

Новий Розділ – відключення електроенергії: графік на СІЧЕНЬ і яка ГРУПА

admin2

Новороздільська громада вчергове відправила волонтерську допомогу. Цього разу – у військовий шпиталь і дитячу лікарню м. Харків

admin3

Про ініціативи світлої пам”яті новороздільця Геннадія Неділька – у День захисту прав людей з інвалідністю

admin3

До уваги мешканців Новороздільської територіальної громади!

admin3

Громадська організація ФК “Новий Розділ” висловлює щирі співчуття одному із членів правління клубу Сергію СТЕЧАКУ з приводу важкої втрати – смерті батька

admin3

Залишити коментар