16.5 C
Lviv
20.04.2024
Новороздільська ОТГ

Інвестиційний паспорт Новороздільської громади: презентація. Долучайтеся до створення!

Новороздільська громада презентувала інвестиційний паспорт. Публічна презентація відбулася у вівторок, 8 листопада.

Забігаючи наперед, зазначимо – це не є кінцевий продукт. Його удосконалення – справа рук мешканців громади. так що звертайтеся у відділ розвитку громад та інвестицій з пропозиціями, підказками, порадами.

З доопрацьованим документом можна буде ознайомитися на сайті міської ради. Також він з’явиться на інвестиційних платформах та інтернет ресурсах, та зможе бути інвестиційним гідом для нашої громади.

Інвестиційний паспорт – це своєрідний каталог, в якому представлені діючі виробництва та продукція, що виготовляється в громаді, а також майданчики та земельні ділянки, які очікують інвестицій.

Новороздільська територіальна громада має значний економічний, науковий, культурний, трудовий потенціал, багату історичну спадщину та великі перспективи у майбутньому. Новороздільська громада – це 37,2 тис населення, 101 кв км площі, 10 населених пунктів, це друга по величині громада у Стрийському районі (після Стрийської ОТГ), це територія колишніх підприємств Сірки, рекреаційні зони озер, можливі туристичні маршрути історичною та архітектурною спадщиною, сприяння ІТ індустрії та релокованим бізнесам, нові можливості для громади.

Голова Новороздільська міська рада Ярина Яценко наголосила, що її команда націлена на постійну співпрацю з інвесторами та готова до створення нових підприємств, а відповідно робочих місць та покращення добробуту мешканців. Минулого року на розвиток громади було залучено 31 млн грн, цей бюджетний рік минає з перевиконанням місцевого бюджету на 106 відсотків.

«Напрацювати інвестиційний паспорт громади нам допомогли експерти. Цей документ допоможе ознайомитися з нашими ресурсами та можливостями для співпраці. Вже зараз інвестори можуть знайти в нашій громаді вільні земельні ділянки, доступні об’єкти нерухомості, унікальні природні ресурси, людський капітал та підтримку від місцевої влади. Ми прагнемо підвищити привабливість Новороздільської громади, як комфортного місця для проживання та діяльності, прагнемо працювати з бізнесом, орієнтованим на інноваційні технології. Території підприємств, які колись функціонували поблизу Нового Роздолу знову можуть зробити громаду успішною та забезпечити економічне зростання. Робимо все для того, щоб бізнесу було комфортно працювати на території Новороздільської громади», – прокоментувала Ярина Яценко.

Новороздільська громада має дуже великий потенціал, зазначив виконавчий директор Асоціація Місцевих Рад “Ради Львівщини” Данило Сороковий. «На Львівщину релокуються підприємства з інших областей. Це вдалий час, щоб заявити про потенціал громад. В інвестиційному паспорті чітко окреслено, що саме громада може запропонувати бізнесу. Зрозуміло, що інвестиції прийдуть на території, де все впорядковано, проаналізовано і є мотивація до розвитку в керівництва органу місцевого самоврядування та мешканців», – наголосив Данило Сороковий

Важливо, щоб мешканці громади відповідно обєктивно і високо оцінювали наші можливості, позбавившись хворобливого комплексу меншовартості. Приміром, одні дозволяють собі називати рідне місто сірою зоною, тоді як інші вбачають потужні можливості для розвитку тут бізнесу, як от релоковане швейне підприємство з Харківщини, котре придбало приміщення колишнього дитячого садочку і приступило до його “відродження”. Як от приміром молоді працівники ІТ-індустрії, котрі перебралися з Херсонищини і пропонують саме в нашому місті розвивати цю сферу, для цього водночас робити все, що потрібно для активного відпочинку молоді. Втім, розвиток промисловості (виходячи наіть з історії створення міста хіміків) також займає чільне місце у планах розвитку Новороздільської громади.

Схожі повідомлення

Учасники громадських слухань у с. Берездівці   щодо демонтажу пам’ятника “Скорботна мати” продемонстрували принциповість і мудрість, що відобразилося у виваженому рішенні

admin3

Чоловіча команда Skif посідає почесне місце

admin2

Чергова партія допомоги від отців-сальваторіанців

admin2

У Новому Роздолі горіла безгосподарська будівля

admin2

Натепер у шпиталях Польщі перебувають на лікуванні 24 українця, які постраждали внаслідок смертельної ДТП з рейсовим автобусом «Познань – Херсон»

admin3

Перший млинець нанівець: у стартовому матчі Групи – І “Меморіал Ернеста Юста – 24” ФК “Новий Розділ” з рахунком 0:4 поступився команді «Рух U-19» (Львів)

admin3

Залишити коментар