16.5 C
Lviv
23.04.2024
Україна

Як навчатимуться школярі Львівщини: інформація у розрізі районів

01 вересня 2022 року.

Школа/фото умовне

Цьогоріч через війну школи Львівщини навчатимуться очно, дистанційно або змішано.

«Львівщина перша в Україні за станом підготовки закладів освіти до початку навчального року. З обласного бюджету на ремонт укриттів у школах виділили 3 мільйони 400 тисяч гривень. Ми усвідомлюємо, що майбутнє залежить від наших дій сьогодні. Діти мають якісно здобувати освіту, але безпека насамперед», — зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Львівської ОДА (ОВА).

Інформація у розрізі районів:

На Стрийщині навчальний рік розпочнеться вчасно. 

Про це повідомив начальник Стрийської районної військової адміністрації Богдан Янко.

Загалом у школах району навчатимуться 35 432 учні у 193 закладах освіти (з філіями).

«Цього року під час підготовки до першого вересня основну увагу приділяли безпеці дітей, тому гостро постало питання – обладнати укриття в школах. І це був основний виклик для того, щоб освітні заклади розпочали очне навчання з першого вересня. У тих закладах, де облаштоване укриття, за всіма правилами безпеки, буде очне навчання – таких у районі 148. Однак, не всі школи в Стрийському районі розпочнуть освітній процес в очному форматі. Частина розпочне в змішаному, частина дистанційно, адже організація занять залежить від безпекової ситуації – наявності захисних споруд. Хоч більшість шкіл мають укриття, одночасно вмістити всіх учнів у них не зможуть, тому переходять на змішану форму навчання 40 ЗЗСО», — зазначив начальник Стрийської РВА.

Більше за посиланням.

Питання навчання у закладах освіти з 1 вересня – одне з найгостріших. 

Про це повідомив начальник Червоноградської районної військової адміністрації Андрій Дяченко.

«Безпека дітей, організація навчального процесу і облаштування укриттів стали викликами часу. У нас на території Червоноградського району налічується 123 заклади освіти, з яких 118 будуть навчатись в очній та змішаній формах навчання, а ще 5 шкіл – дистанційно. Причиною дистанційного навчання стала безпекова ситуація, а саме відсутність укриттів у школах та поблизу. В тих закладах, де мала площа укриттів – освітній процес відбуватиметься у змішаній формі», — повідомив начальник Червоноградської  РВА.

Детальніше за посиланням.

Понад 60% закладів загальної середньої освіти Львівського району готові відновлювати очне навчання.

Про це розповіла начальниця Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

«Змішану форму обрали більш ніж 30% ЗЗСО, решта – дистанційну. Відтак, усі ЗЗСО Добросинсько-Магерівської, Зимноводівської, Комарнівської, Куликівської та Рава-Руської ТГ розпочнуть навчальний рік у режимі очного навчання. ЗЗСО Сокільницької ТГ працюватимуть лише дистанційно, поки не облаштують належно укриттів у навчальних закладах. Ще 78 ЗЗСО Львівського району будуть працювати у змішаному режимі, який поєднує очну та дистанційну форму роботи. Такий вибір зумовлений недостатньою кількістю місць для укриття у визначених приміщеннях, тому відбуватиметься чергування класів (паралелей), які навчатимуться очно чи онлайн. Форму навчання у закладах можуть змінювати залежно від безпекової ситуації у регіоні, облаштування додаткових місць», — пояснила начальниця Львівської РВА.

Жодна школа у Дрогобицькому районі не розпочала цей навчальний рік у повністю дистанційному форматі навчання.

Про це повідомив начальник Дрогобицької районної військової адміністрації Степан Кулиняк.

«Зі 79 закладів загальної середньої освіти 57 навчатимуться очно, 7 з них – у дві зміни. 22 навчальні заклади обрали для себе змішану форму навчання: певна кількість учнів вчитиметься очно, інші дистанційно з чергуванням із очною формою. Це пов’язано облаштованими потужностями укриттів у цих закладах. Створення безпечних умов для учасників освітнього процесу передбачає, що для очної форми навчання в укритті мають розміститися усі учні та педагогічні працівники. Якщо ж в укритті не можна розмістити їх одночасно, то тоді обирають змішане або дистанційне навчання», — повідомив начальник Дрогобицької РВА.

Як відбуватиметься навчання у СамбірськомуЯворівському та Золочівському районах читайте за посиланнями.

Схожі повідомлення

Кабмін перерозподілив понад 310 млн грн держбюджету для своєчасної виплати зарплати медикам

admin3

Трейдер – що означає і чим він займається?

admin

СМЕРТЕЛЬНА ДТП НА РІВНЕНЩИНІ: ІДЕНТИФІКУВАЛИ 38 ЛЮДЕЙ, ШУКАЮТЬ РОДИЧІВ ЖЕРТВ

admin3

Як дорогою на святкування олігарха Коломойського група поважних гостей на чолі з підприємцем – “авторитетом” Петровським на журналістів напала

admin3

Уродженка Трускавця Олександра Хоменець – віцечемпіонка Європи з вільної боротьби!

admin3

«ПРИХИСТОК»: мешканці Львівщини мають можливість отримати компенсацію за надання житла переселенцям

admin3

Залишити коментар