16.5 C
Lviv
03.05.2024
Україна

Як почати вивчати англійську мову: поради для дорослих та дітей

Як почати вчити англійську з нуля? Таким питанням задаються багато наших громадян, адже ця світова мова може стати в нагоді в різних ситуаціях. Хоча в даному випадку вираз «з нуля» звучить трохи недоречно — більшість із нас навчали цей предмет у школі та у ВНЗ, а ті, кого уроки англійської обійшли стороною, все одно протягом життя мимохідь дізнаються про масу англомовних слів. 

Так чи інакше, навчитися добре говорити та читати мовою Шекспіра можна незалежно від того, який у вас вік та існуючий рівень володіння. Для цього потрібно просто звернутися до професіоналів своєї справи – школи англійської мови Next Level. У них ви зможете вчити англійську онлайн та по сучасним методикам навчання. Деталі за посиланням – https://nextlevel.kiev.ua/online/.

Англійська з малюками: з чого розпочати навчання?

З дорослими все ясно — щойно в людини виникає бажання чи необхідність, вона береться вивчення предмета. Однією іноземною мовою потрібна для успішного влаштування на роботу або проходження стажування за кордоном, для інших вивчення англійської стає черговим етапом саморозвитку. Також нерідкі випадки, коли люди починають вивчати мову для того, щоб мати можливість слухати улюблену музику, читати книги та дивитися кіно мовою оригіналу.

Але що робити з дітьми, які можуть дуже довго не усвідомлювати, навіщо їм потрібна ця сама англійська? Адже найкращий час для освоєння основ будь-якої іноземної мови — це дошкільний період та перші три роки навчання у початковій школі. Саме в цьому віці хлопці особливо швидко та чіпко запам’ятовують нові слова та фрази, на інтуїтивному рівні освоюють граматику, легко вчаться правильної вимови. Головне питання — з чого почати вивчення англійської мови з дитиною і як правильно та ефективно мотивувати маленького учня якісно займатися?

Безперечно, ідеальний варіант навчання англійської мови для малюків – це групові заняття, які мають безліч переваг. По-перше, сам формат занять: діти працюють у невеликих групах у красиво обставленій аудиторії, де є маленькі столи та стільці, різні іграшки, спеціально розроблені для дітей дидактичні матеріали, аудіо та відео супровід уроку. Гра – провідний вид діяльності, тому уроки відбуваються в ігровій формі, що сприяє природному освоєнню мови. По-друге, саме групові заняття є найефективнішими, оскільки діти вчаться одне в одного, їм цікаво проводити час з однолітками.

Якщо Ви маєте лінгвістичну освіту та час, то Ви можете доповнити групові заняття самостійною роботою з дитиною. А якщо ні, то школа англійської мови Next Level допоможе вашій дитині повністю зануриться в мовне середовище і зможе вести нехитрі діалоги вже після першого тижня занять. Більше ви можете дізнатись за посиланням – https://nextlevel.kiev.ua/dlya-detei/.

Англійська для дорослих: як почати вивчати мову самостійно?

Існує думка, що найкращий час для вивчення мови – це дитинство. Для дорослої людини це завдання буде набагато складнішим і трудомістким. Але насправді все не так сумно: звісно, ​​починати вчити англійську з нуля краще хоча б у молодшому шкільному віці, коли пам’ять та пізнавальні здібності особливо розвинені, проте його можна цілком успішно освоїти й у зрілі роки.

Формат навчання

Як почати займатися англійською? По суті, варіанти три – у групі, в індивідуальному порядку та самостійно. Кожен з них має свої переваги та недоліки, тому рішення залишається лише за вами. Але навички спілкування максимально опрацьовуються саме у групі, оскільки постійно організується робота у парах та групах, що допомагає подолати мовний бар’єр. У цьому вам доgjможуть мовні курси школи Next Level (https://nextlevel.kiev.ua/dlya-vzroslyh/). Вони пропонують високоефективні та захоплюючі мовні курси, що дають гарантований результат та підберуть програму навчання саме для вас.

Якщо ж у Вас немає можливості відвідувати групові заняття, то можна розпочати вивчення англійської самостійно, то плюс такого формату полягає у повній свободі дій, тому що Ви самі вибираєте навчальний матеріал, графік роботи, способи практичного застосування знань тощо. Але, разом з тим, в даному випадку нести відповідальність за весь навчальний процес – від заучування слів і фраз до освоєння граматики і правильної вимови – будете тільки ви і немає зворотного зв’язку, тобто немає контролю та виникає проблема у розмовній практиці. Швидше за все це буде пасивне оволодіння мовою.

Матеріали для самостійного вивчення іноземної мови

Для тих, хто має намір освоювати англійську без допомоги професійного педагога, існує безліч навчальних матеріалів на будь-який смак:

  1. Навчальні відео. Більшість сучасних мовних шкіл пропонують якісний відеоконтент, яким дорослі та діти можуть вивчати нові слова, освоювати секрети вимови тощо.
  2. Аудіоматеріали. Як і відео, аудіозаписи дозволяють поринути безпосередньо в мовне середовище, випробувати на практиці отримані знання, вміння та навички. Насамперед — навички аудіювання. Почніть таку роботу з невеликих текстів у дусі This is my family і простих дитячих віршів. Слухайте, перекладайте, запам’ятовуйте та повторюйте. Це дуже корисна практика, що дозволяє підвищити рівень володіння мовою на якісно новий рівень.
  3. Тексти читання. Це можуть бути невеликі діалоги чи тематичні оповідання. Головне – підібрати матеріал, що відповідає вашому рівню лексичної та граматичної підготовки. В ідеалі текст має мати аудіо-супровід та переклад. На перше слід орієнтуватися під час читання, тоді як друге краще відкласти убік. Спочатку переведіть матеріал самостійно, а потім порівняйте, чи правильно виконано роботу.
  4. Письмові завдання. Англійська для початківців – це не тільки усне заучування слів, а й письмова робота, починати яку необхідно ще на етапі освоєння алфавіту. Вчіться писати літери та цілі слова, потім переходьте до невеликих текстів. Така робота дозволить вам швидше і легко запам’ятати англійську лексику, яка, як відомо, пишеться зовсім не так, як чується.
  5. Граматичні вправи. Їх можна робити в інтернеті як онлайн. Виберіть тему, над якою хочете попрацювати, наприклад Present Simple або конструкції There is/There are, виконайте завдання, а потім перевірте себе. Буде здорово, якщо до кожної вашої помилки запропонують докладне пояснення, що ви зробили не так і чому потрібно писати по-іншому.

Схожі повідомлення

Серед постраждалих через ракетні обстріли Львова двоє людей у важкому стані, – Садовий

admin3

Переваги гри в покер

admin

27-річний водій збив 45-річного пішохода і …втік з місця ДТП. Утім, правоохоронці його викрили та затримали. Триває досудове розслідування

admin3

Загиблі Герої листопада 2021

admin3

68-річна львів’янка зняла гроші з банкомату – і їх тут же вихопила з сумочки 40-річна злодійка

admin3

Оперативна інформація станом на 6:00 5 квітня щодо російського вторгнення, – Генштаб ЗСУ

admin3

Залишити коментар