16.5 C
Lviv
05.05.2024
Україна

Депутати Львівської обласної ради вимагають адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів в Україні

На сесії 7 грудня обласні обранці звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо запровадження адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів в Україні.

Таким чином обласні депутати відреагували на святкування в День пам’яті жертв голодоморів дня народження одного із інстаграм-блогерів.

У Зверненні Львівської обласної ради наголошується, що Стаття 2 Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» зазначає що «Публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним». Однак  чинне законодавство України не передбачає жодного правового покарання за такі дії.

Тож депутати закликали невідкладно розробити зміни до законодавства України  щодо введення адміністративної та кримінальної відповідальності за заперечення факту голодоморів та за приниження пам’яті жертв цих трагічних подій.

Схожі повідомлення

Німеччина та Франція закрили повітряний простір для російських літаків

admin3

Вимагаємо провести закрите засідання Верховної Ради щодо стартової позиції України на переговорах з РФ, – заява “ЄС”

admin3

Юна вокалістка з Рави-Руської перемогла у Національному відборі дитячого Євробачення

admin3

На Великдень в храмах ПЦУ в Чернігові був зафіксований неймовірний наплив вірян

admin3

Приватний детектив: як обрати професіонала для вашого замовлення

admin

У Польщі вертоліт із українцями впав до озера

admin2

Залишити коментар