16.5 C
Lviv
18.04.2024
Україна

Україна діє адекватно – кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських

Потурання режиму білоруського диктатора Лукашенка  у  перетині кордону з Польщею незаконними  мігрантами із країн Азії змусили поляків адекватно реагувати на новий виклик. Зокрема, ухвалено рішення встановити на найбільш проблемному відрізку кордону стіну, також на допомогу прикордонникам  сюди перекинуто значну частину польських військовослужбовців. Відрадно, що і українська влада, зважаючи на спільний кордон із Білоруссю, вживає превентивні заходи, аби адекватно реагувати у випадку розвитку схожого сценарію.

Зокрема, як повідомляє пресслужба Нацполіції України у Львівській області, під час робочого візиту у Волинську область міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Республікою Білорусь і місця дислокації додаткових сил МВС, де розташовано підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції. Їх перекинуто та розгорнуто відповідно до рішення РНБОУ щодо посилення охорони кордону на напрямках потенційного руху незаконних мігрантів із сусідньої Білорусі.

«Ми посилюємо прикордонні підрозділи силами Національної поліції та Національної гвардії. Додатково буде залучено близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських. Це потужне угрупування складатиметься з: 3 тисяч військослужбовців ДПСУ; 3,5 тисяч – НГУ та 2 тисяч – Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 вертольотів, які забезпечать мобільність і, за необхідності, перекидатимуть наші сили на кордон», – сказав Денис Монастирський.

За його словами, такі дії дозволять стримати нелегальних мігрантів, однак для комплексного вирішення проблеми є тільки один вихід – будівництво надійного сучасного інтелектуального кордону.

«Український рубіж необлаштований, тому в найкоротші терміни Україна має звести «інтелектуальний кордон» з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проєкту знадобиться 17 млрд грн. Ці кошти будуть виділені з бюджету», – зазначив Денис Монастирський.

Схожі повідомлення

Яблучний Спас “приніс” Осадчій і Горбунову другу дитину

admin2

Річниця весілля — який букет купити коханій дружині

admin

12 осіб -жертви пожеж в останній день 2021-го

admin2

Перед судом постануть члени наркоугруповання, які розповсюджували героїн на території Львова, “заробляючи” щомісяця понад млн грн

admin3

14 березня – День українського добровольця. Прийшла пора змінити ставлення держави до добровольців

admin3

Зачерствілі крихти…

admin3

Залишити коментар