16.5 C
Lviv
23.04.2024
Україна

Штраф за георгіївські стрічки та звинувачення ветерана АТО

Галицький районний суд Львова оштрафував пенсіонера Богдана Задорожного, який в центрі міста продавав георгіївську стрічку. Так, чоловік має сплатити 850 гривень штрафу та 454 гривень судового збору. Пенсіонер сам виготовляв та продавав георгіївську стрічку в самому центрі Львова.

Випадок стався 14 жовтня на блошиному ринку біля пам’ятника Івану Федорову на вул. Підвальній. Саме там Задорожний публічно демонстрував та продавав заборонену символіку.

На судове засідання порушник не прийшов. 

Саме з цього приводу поліція інкримінує майданівцю, ветерану російсько-української війни, A30вцю і громадському активісту Ігореві Фльорко хуліганські дії.

Як пояснив Ігор Фльорко, він та його бойові товариші обурені, що у Львові на двох ринках у центрі міста продається радянська комуністична символіка.

Попри те, що в Україні чинний Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки», а стаття 436-1 цього закону передбачає за поширення комуністичної символіки обмеження або позбавлення волі строком до п’яти років, на «Вернісажі» та біля пам’ятника Іванові Федора вільно продають товари з комуністичною символікою.

«14 жовтня, в День захисників, ми з товаришами проходили повз «Вернісаж» та звернули увагу на цілі стелажі, де таке було виставлено», – розказує він.

Того дня атовці, замість того, аби святкувати, приймати вітання та вшановувати полеглих товаришів, чотири години очікували на поліцію, аби зафіксувати факт порушення закону та подати заяву на продавців забороненої символіки. Після цього випадку Ігор Фльорко сподівався, що більше не побачить тих радянських зірок, серпів-молотів та іншого.

«Я мав надію, що продавці, які встигли поховати те, зрозуміють свої помилки і більше того робити не будуть. Звісно, ми очікували на суд, який призначить порушникам штраф. І на тому все закінчиться». – каже атовець.

На жаль, після цього йому доводилося ще кілька разів викликати поліцію, аби зафіксувати подібні порушення.

Ігор Фльорко констатує, що продавці комуністичної символіки жодних висновків не зробили. Понад те, вони нехтують законом і далі продають її.

31 жовтня атовці проходили повз ринок, де знов зауважили продаж комуністичної символіки. Вони вилучили у продавців ті серпо-зіркові значки й викинули у смітник. Двоє продавців не чинили опору. А ось третій вирішив захистити свій товар, до нього на підмогу підбігли його товариші та розпочалася бійка. Під час бійки хтось використав заборонений удар та вцілив Ігореві в пах.

«Я зігнувся і впав. А коли лежав на землі, то помітив як до мене йдуть якісь люди, намотуючи ремінь з пряжкою на руку», – згадує учасник бойових дій.

Захищаючись, Ігор Фльорко використав газовий балончик. І саме за використання цього балончика на стихійному ринку біля пам’ятника Федорова поліція звинувачує його у хуліганських діях.

Варто наголосити, що у центрі Львова безперешкодно продають комуністичну символіку вже багато років. Попри війну з правонаступником СРСР (Росією) та попри закон про декомунізацію, в нашому місті продають бюсти тоталітарних вождів, значки із радянськими зірками й іншу атрибутику режиму, який впродовж десятків років жорстоко знищував українців.Чомусь поліцію геть не турбує розповсюдження комуністичної символіки, адже свої сили “правоохоронці” спрямовують на боротьбу з патріотами та ветеранами, зазначають львівяни.

Схожі повідомлення

Два львівських університети потрапили до топ- 10 найкращих в Україні

admin3

Як правильно написати позовну заяву на розлучення?

admin

Якого кольору вибрати диван у вітальню

admin

ЗЕРНОВА ТА РОЗЧИННА КАВА. ЩО ВИБРАТИ?

admin

8 львів’ян – у сотні найбагатших українців. З яких 5 – із SoftServe

admin2

Хочу жити в Україні: дорога через мінне поле…

admin2

Залишити коментар