16.5 C
Lviv
25.04.2024
Україна

Роздільне харчування для здоров’я та схуднення

Традиційно вважається, що нормальна частота прийому їжі – тричі на день: сніданок, обід та вечеря. Однак якщо є проблеми зі здоров’ям або надмірна вага, такий підхід до забезпечення свого організму калоріями виявляється не прийнятним.

Роздільне харчування має на увазі харчування невеликими порціями 5-6 разів на день. Проміжки між їдою розраховують таким чином, щоб кожні 2,5-3,5 години потрібно було чогось з’їсти. Це варіант раціонального харчування, що враховує добову потребу в калорійності, білках, жирах, вуглеводах, вітамінах, рослинній клітковині.

Чому роздільне харчування – це корисно?

Роздільне харчування допомагає скоротити добову калорійність, не відчуваючи при цьому болісного почуття голоду. Як це відбувається?

При триразовому харчуванні до очікуваного прийому їжі ми встигаємо як слід зголодніти: за стіл сідаємо з підвищеним апетитом і нам дуже важко вчасно зупинитися. Додаткову проблему завдає той факт, що почуття насичення настає лише через 20-30 хвилин після їди. Іншими словами, якщо ми сідаємо за стіл із вираженим почуттям голоду, то нам украй важко не переїсти: ми виходимо з-за столу тільки тоді, коли відчуваємо ситість, а через півгодини розуміємо, що з’їли зайве.

Також не слід забувати про необхідність питної води у вашому раціоні. Щоб не купляти її малими пляшками в магазині, ви завжди можете перейти на сайт для замовлення води , домовитись щоб вам доставляли її в один і той самий час кожного тижня, місяця і тд.

При роздільному харчуванні такого немає. Через 3 години після їди людина зазвичай ще не відчуває гострого почуття голоду, тому у нього немає і прагнення якнайшвидше його вгамувати.

Перша з цілей роздільного харчування – уникнути інтенсивного почуття голоду.

Другий момент: відчуття голоду сприймається нашим організмом як тривожний сигнал. І коли людина нарешті сідає за стіл, споживані калорії з особливим ентузіазмом відкладаються на запас – у жир.

Третій механізм дії роздільного харчування – оптимальні умови для функціонування травної системи. Рясний прийом їжі – це завжди серйозне навантаження на шлунок, підшлункову залозу, кишечник: від них потрібна велика кількість секрету і велика м’язова робота, щоб усе це перетравити і проштовхнути.

Четвертий позитивний момент роздільного харчування – легкість. Жодного переїдання – а в результаті постійна бадьорість та легкість.

П’ятий бонус роздільного харчування – гарний сон. Ви не навантажуєте свій шлунок на ніч, як це зазвичай буває у людей, які на весь день забувають про потреби свого тіла.

Отже, як не крути, дробове харчування – один з найкращих варіантів прийому їжі. Такий спосіб харчування не має протипоказань.

Схожі повідомлення

Де купити залізничні квитки в Україні?

admin

Любомир БЕНДАС, військовий ЗСУ: “Дбай про душу, щоб залишитися людиною навіть серед пекла”

admin3

Увага! Увага❗Попередження ДСНС України про небезпечні гідрологічні явища

admin3

Посадовець Волинської ОДА із спільниками завдали збитків державі на 1,2 млн грн

admin3

Маємо бути готові, що Росія знову обере використання збройної сили замість співпраці, – Столтенберг

admin3

Архітектор перемоги

admin3

Залишити коментар