16.5 C
Lviv
27.04.2024
Новороздільська ОТГ

Заквітчана Алея Героїв або Як ми любимо своє місто?

А таки любимо. Хоча кожен по-своєму. Хто дбає про його красу, привабливість та комфортність. Хто ділиться пропозиціями чи цікавими ідеями, або ж навіть критикує заради блага, як кажуть. А хто…. Ну ось – і слова важко підібрати….

Облаштування початку Алеї Героїв – один з проєктів, який реалізований серед перших з кілька десятків проєктів у нашому місті.

Як ми уже згадували, перестановили більш по центру пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, облаштували навколо нього тротуарну плитку, позаду встановили високий флагшток, виклали плиткою тротуарну доріжку вздовж пам’ятного знаку.

Так, читачі зауважили чимало недоробок, які поступово доробляються. Вирівняли газон, готують до облаштування доріжку напоперек від “Сільпо” до бул. Довженка., встановлені опори для додаткового освітлення.

І вчора, 29 вересня, мешканці спостерігали, як метушилися (до пізнього вечора) працівники благоустрою, заквітчуючи клумбу перед памятним знаком і навколо нього. Примірялися, зважували, де і що краще висадити, аж вимірювали рулеткою відстані та пропорції.

І яким же було здивування, чи то пак обурення, коли наступного ранку – 30 вересня, прийшовши на місце – зрозуміли: недовисаджені хризантеми …. вкрали.

Звісно, свої ж, новороздільці. Бо ж хіба вештатимуться вночі чужі?

А ми нарікаємо – місто не у квітах!!!!

То придивімося – до рідних, до друзів, до знайомих, до сусідів…..То задумаймося: кому робимо гірше? Собі, своїм дітям, своїм близьким? Чи той кущик хризантем врятує від матеріальної скрути? Чи та квітка, як постійне нагадування про гріховне порушення заповіді “не вкради”, стане такою вже окрасою вашого подвіря? Чи, висаджений на могилі близьких (бо саме для того часто купують ці квіти), стане справжнім пошануванням померлому?

До речі, квіти не входять у проєкт, який отримав співфінансування з обласного бюджету.

Закупівля квітів – це виключно ідея керівництва, і придбані вони за власні кошти. До речі, чимало доклалися і прості мешканці, котрим так сподобалися оновлення, що захотіли і особисто докластися і до заквітчання міста, і до пошанування Героїв, яким приурочується і ця Алея, і цей памятний знак.

Святковий день 30 вересня розпочався із …. розчарування – земляками-новороздільцями, які опустилися до крадіжки квітів, і з того, що, – знову поїхали купувати нові квітучі кущики. І знову цілий день метушилися дівчата над благоустроєм території, оповідаючи усім прохожим нічну ганебну історію….

Сьогодні ж побіля Алеї Героїв встановили камери спостереження…

І дуже сподіваюся – не камера спостереження стане мотивацією не красти, а совість, людяність і … любов до рідного міста та повага до полеглих Героїв….

Схожі повідомлення

Новий житловий квартал електрифікується

admin2

Марко народився на землі, де живуть справжні патріоти

admin2

“Лісова пісня” роздільських школярок

admin2

Просять розшукати велосипед і … злодія

admin2

Структура 2021-2022 навчального року у школах Новороздільської ОТГ

admin2

Всеукраїнський етап конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти – новороздільці зайняли 2 місце

admin2

Залишити коментар