16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

Ноутбуки для вчителів шкіл Новороздільської громади

«Ноутбук кожному вчителю» – це державна субвенція на придбання ноутбуків педагогічним працівникам шкіл для організації дистанційного навчання, анонсована Міністерством освіти та науки і Міністерством цифрової трансформації України (т.зв. Мінцифра).

  У держбюджеті-2021 передбачено додаткове фінансування —980 млн грн виділені саме на придбання ноутбуків для вчителів, щоб зробити процес навчання більш сучасним і доступним. Комп’ютери закуплять на 24 області та м. Київ. Згідно відповідної  постанови  визначено порядок і умови розподілу субвенції на засадах співфінансування: 90% — коштом субвенції, 10% — коштом місцевих бюджетів для міських територіальних громад, де чисельність населення становить менш ніж 40 тис. осіб.

Тож для 212 ноутбуків для вчителів Новороздільської територіальної громади область виділяє 4 млн 248 тис 480 грн. А з міського бюджету надається співфінансування у сумі –  424 тис 848 грн., тобто 10% від загальної вартості комп’ютерного обладнання. Це рішення підтримали депутати на 11-й сесії Новороздільської міської ради, додавши, що сподіваються на оптимальне використання гаджетів і покращення освітнього процесу. “Кошти перекидаються з інших програм міського відділу освіти, які ми зекономили”, – прокоментувала начальник міського відділу освіти Галина Панчишин.

Нагадаємо, у 1 Новороздільській територіальній громаді є 10 шкіл.

Це НВК ім. В.Труша та 4 школи Нового Роздолу плюс 5 шкіл у селах – 11-річки у смт. Розділ та Березині та 9-річки у Тужанівцях, Горішньому, Гранки-Кутах.

Вартість ноутбука – 22 тис грн. Усі кошти акумулюються у Львівській облраді, яка і проводитиме тендер та закуповуватиме ноутбук.

Схожі повідомлення

Різдвяне вітання міського голови м. Новий Розділ Ярини ЯЦЕНКО

admin3

В Новому Роздолі стартував опалювальний сезон

admin3

Вітер жбурнув ялинку у селищі

admin2

Микола СЕДІЛО: «У складні часи українці мають допомагати один одному. Разом – ми сильні!»

admin2

Плюс два мікропроєкти – у Берездівцях та Тужанівцях

admin2

ФК “Новий Розділ”: за два роки з дня заснування успіхи вагомі, а перспектива обнадійлива. Так тримати!

admin3

Залишити коментар