16.5 C
Lviv
24.04.2024
Україна

Зеленський «вкусив» Путіна не згірш Порошенка, або Про “в Москві ходили б гривні, а над Держдумою майорів би жовто – блакитний прапор”

Після чергових огидних випадів президента РФ путіна на адресу України як держави, які він висловив під час вчорашньої «прямої лінії» в етері тамтешнього державного телебачення, росіян і українців було названо «одним народом, який роз’єднався під дією зовнішніх чинників».
І що найбільше здивувало, ду – у –же приємно здивувало, так це миттєве реагування Президента України Володимира Зеленського. Зокрема, вже наступного дня, 1 липня, в інтерв’ю Інтерфакс – Україна» Володимир Олександрович чітко відчеканив:  “Давайте, нарешті, розставимо крапки над “i”. Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. В нас спільна частина історії, пам’ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії. Були б українці та росіяни одним народом, то в Москві, найімовірніше, ходили б гривні, а над Державною думою майорів би жовто-блакитний прапор“.

Здається, що з часу свого президентства В. Зеленський вперше так боляче «вкусив» путіна, якого досі милував прямолінійною критикою і хотів «подивтися йому в очі».

Нарешті, панцир дипломатичної обережності знято, бо ж скільки терпіти приниження українців кремлівським керманичем!

І така позиція та реагування робить чинного главу держави  схожим із його попередником – Президентом Петром Порошенком, який  виступі, присвяченому архіважливій події в історії України – запровадженню безвізового режиму з Європейським Союзом, процитував рядки російського поета Міха їла Лермонтова: «Прощай, нємитая Россія, страна рабов, страна господ, і ви, мундіри голубиє, і ти, ім прєданний народ».

Може, нарешті у Володимира Олександровича починається прозріння, і він про це почав говорити вголос і у притаманній йому дотепній манері. А відомо ж бо, найбільше диктатори не полюбляють саме дотепників. Очевидно, що реакція з «ерефії» не забариться. Утім, нам своє робить…

Іван БАСАРАБ

Схожі повідомлення

Іоністор: що це таке і де його застосовують

admin

На колишнього чоловіка оформила кредити і “замовила” його…

admin2

83-річний буковинець офірував ЗСУ на перемогу 100 тис. грн і 10 тис. доларів США. Президент нагородив жертводавця орденом “За заслуги”

admin3

Які маршрути в Одесі найпопулярніші для поїздок на таксі

admin

Ключове за добу: двічі сирена сповіщала про повітряну тривогу

admin3

41 військовому зі Львівщини посмертно вручили державні нагороди

admin3

Залишити коментар