16.5 C
Lviv
19.04.2024
Новороздільська ОТГ

Новий Розділ: вакцинація стартувала – 24 березня щеплення роблять 50-ти медпрацівникам міської лікарні. Якщо буде залишок вакцин – то й інших бажаючих…

Згідно з узгодженою домовленістю, вакцинація у Новому Роздолі мала розпочатися у пункті щеплень №19 міської лікарні о 9.30 год. Однак через затримку із приїздом  мобільної бригади із Стрийської опорної лікарні вказана процедура розпочалася майже на 2 години пізніше. Скориставшись паузою, репортер «Вісника Розділля» взяв коментар як про підготовку лікарні до вакцинації, так і формат щеплень сьогодні, 24 березня, у лікарки загальної  практики сімейної  медицини Іванни РОМАНИШИН. А тепер – бліц – інтерв’ю.

-Насамперед повідомлю, що щеплення здійснюватимуть працівники мобільної медичної бригади із Стрия, які от – от прибудуть, причому із своєю вакциною. Для вказаної процедури вже підготовлено тимчасовий пункт щеплень.

Перш ніж продовжити коментар, уточніть, будь-ласка, маленький нюанс: Вас призначено відповідальною за проведення у міськлікарні щеплень?

-Насправді мене призначили відповідальною за мобільну медичну бригаду міськлікарні, але оскільки така ще не створена (принагідно, додам, що вона вже формується і медики, які увійдуть до її складу,, спочатку пройдуть відповідне навчання і аж тоді приступлять до вакцинації у лікарні), тож поки що мені керівництвом доручено виконувати  функцію координатора із забезпечення комунікації зі Стрийською мобільною медичною бригадою для здійснення вакцинації медпрацівників нашої лікарні

Дякую. Ідемо далі: як відбувався набір добровольців на щеплення вакциною?

       –  По – перше, запис бажаючих розпочався в лютому: попередньо уповноважені представники поліклініки міської лікарні , а саме – старша медична сестри відділення  первинної медичної допомоги Марія Миколаїівна Талама та старша медична сестра поліклініки Людмила Володимирівна Маційовська, –  відвідували усі відділення лікарні, спілкувалися з медперсоналом медичної установи і пропонували зголоситися на проходження щеплень «протиковідною» вакциною. Так формувався список кандидатур.

Попередньо для проходження вакцинації у середу, 24 березня, дали згоду 50 медичних працівників лікарні. Минулого тижня ми почали їм по – мобільному телефонувати, аби вони підтвердили свою попередню згоду. Станом на вчора, 23 березня, було остаточно визначено вказану вище кількість медиків – 50. До речі, якщо виявляться залишки вакцини, оскільки хтось не з’явиться на вакцинацію, то буде провакциновано декілька інших осіб, не медичних працівників.

-Чималенька кількість. А як вони будуть очікувати на проходження щеплення: стояти в черзі чи по виклику?

-Аби не створювати скупчення людей, вирішено, що частина медпрацівників  перебуватиме у світлиці, де зазвичай відбуваються збори та інші заходи, а інші будуть очікувати свого виклику безпосередньо біля пункту проведення щеплень. До речі,  провакциновані особи повинні ще півгодини перебувати у згаданій світлиці на випадок якихось непередбачених ускладнень чи побічних реакцій.

От сьогодні провакцинуються медики, показавши приклад іншим. А як надалі відбуватиметься щеплення у Новому Роздолі. Принагідно, як називається вакцина?

– Насправді вакцинація відбувається у декілька етапів: спочатку медперсонал лікарні, згодом – мешканці громади віком від 80 років плюс. Ми вже підготували і подали списки такої категорії мешканців, це майже 100 осіб,  а також номери мобільних тих, хто не в змозі пересуватись. Потім – наступні етапи. Мабуть, вакцинацію проводитимуть працівники нашої мобільної медичної бригади, про що вже відзначала вище. А щепитимуть  вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) індійського виробництва.

Схоже, наша розмова наближається до завершення. Тому – декілька слів про себе.

-Після завершення навчання у Львівському медичному університеті імені Данила Галицького та проходження інтернатури із серпня працюю у Новороздільскій міській лікарні. Уродженка с. Берездівці.

Дякую за змістовний коментар і бажаю успішного проведення вакцинації у Новому Роздолі та звісно, Вам і усьому колективу лікарні – ЗДОРОВ’Я!

-Дякую, бажаю здоров’я і успіхів навзаєм.

***

….Об 11-й з хвостиком працівники Стрийської мобільної медичної бригади прибули до Нового Роздолу і невдовзі розпочали вакцинацію. Першим показав приклад, як і належить, головний лікар Олег СТЕЦІВ, лаконічно просвітливши скептиків: «Це просто вкрай потрібна справа. В цьому навіть сумніватися не слід!» За ним – прийняв дозу очільник відділення первинної медичної допомоги Віталій Андріюк. І процес пішов…

Будьмо здорові!

Підготував Іван БАСАРАБ   

Схожі повідомлення

Якщо переможцем аукціону стане німецька компанія “Storch-Clret Group” , яку економічну вигоду отримає громада від будівництва заводу, чи це не завдасть шкоди довкіллю ?

admin3

Зміни в організації виплати та доставки пенсій та грошової допомоги

admin3

Вектор розвитку “Карпат” – новинки та інновації

admin2

Книга досліджень національно-визвольних змагань – справа життя Зіновія Горіна

admin2

День Героїв – Новий Розділ

admin2

Новороздільська міська лікарня: графіки прийому лікарів

admin2

Залишити коментар