16.5 C
Lviv
04.05.2024
Стрийщина

Звідки така жорстокість? Суд виніс вирок у резонансній справі: студент та школяр забили безпритульних…

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні, інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури,  щодо двох мешканців Львова, яких обвинувачували у нападі з метою заволодіння чужим майном, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілих та заволодінні їхніми важливими особистими документами (ч.4 ст. 187, ч.2 ст.121 України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення та групою осіб, що спричинило смерть потерпілого), ч.1, 3 ст.357 КК України).

Ще раніше резонансна подія із жорстоким вбивством облетіла інтернет-мережу: двоє молодиків (18-річний студент професійного училища та 17-річний школяр) упродовж трьох днів (10-12 вересня минулого року), знущались над двома безхатьками, які мешкали у закинутому будинку 249 на вул. Богдана Хмельницького у Львові, де раніше був Центр соціальної реабілітації молоді. Били чоловіків руками, ногами, металевою трубою та дерев′яними ніжками від меблів, обливали моторним маслом та посипали сухою будівельною сумішшю, записуючи час від часу це на відео.

Внаслідок отриманих травм 70-річний постраждалий помер на місці вчинення злочину, а його 65-річний товариш – через кілька днів у лікарні.

Під час скоєння злочину  нападники забрали у жертв документи, що посвідчували особу, ланцюжок, банківські картки, з який у подальшому зняли грошові кошти у сумі 2 тис грн.

Суд підтримав обґрунтовану позицію прокурорів Галицької окружної прокуратури, визнав обвинувачених винними та призначив покарання: старшому – 12 років та 2 місяці позбавлення волі, а молодшому – 8 років та 2 місяці ув’язнення.

Схожі повідомлення

Пожежа в Бориничах: загинув власник будинку

admin2

85-річна бабуся пішла в ліс по гриби – і заблукала. Рятувальники знайшли пенсіонерку через добу

admin3

Європейська Солідарність — єдина партія, яка прозвітувала про свою роботу за рік!

admin3

Турківський лісгосп має сплатити понад 2 млн збитків за незаконно вирубаний ліс

admin2

Миколаївський «Галсільліс” має відшкодувати…майже мільйон гривень

admin2

У лісі поблизу м. Сколе жінка зламала ногу: рятувальники транспортували її на ношах до карети швидкої медичної допомоги

admin3

Залишити коментар