16.5 C
Lviv
19.05.2024
Стрийщина

Максим Василишин – 18-річний уродженець Нового Роздолу загинув за Україну

Нова жахлива звістка сколихнула простори інтернету.

На фронті загинув Герой, юнак, якому ще і не виповнилося 19-ть років – Максим Василишин  (09.11.2003-18.06.2022) з позивним “Паджеро”. Але який своє свідоме життя присвятив Україні – пішовши на навчання у Львівський військовий ліцей Герої Крут. А потім – добровольцем на фронт – у батальйон “Карпатська Січ”. З вірою у Перемогу і з великими планами на майбуття!

Похорон відбудеться завтра, 21 червня, у Львові. Попрощатися з Героєм можна буде у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла з 14.00 до 15.00 год. Чин похорону з 15.00 год – на Личаківському цвинтарі.

Соцмережі заполонили фото Макса, як називали його друзі….

Білявий симпатичний хлопчина 18- ти літ: по суті ще дитина, по духу ж, як виявилося – справжній Воїн, Захисник, Герой!!!!

Кредом життя Максима Василишина було: «Радій кожному дню». 

Максим до 9 класу навчався у Новороздільській ЗШ №5, згодом – у військовому ліцеї імені Героїв Крут…

“Макс, в тебе стільки було планів.….” – розпачливо написав про свого перспективного друга Максим.

Ти змінив моє серце… У ньому з’явились пусті кімнати для любові і пам’яті. Це не смерть… Це життя, яке забрала русня… Це моє життя. але ціною друга....”, – хвилююче висловила свої емоції Анастасія після звістки про смерть Максима. І згадала останню переписку з ним: у відповідь на “Будь обережнішим там” впевнено відповів “Я прийшов перемагати, а не помирати“…

Макс… куди ти… як… Ти мав купу ідей, ти мав купу планів. Багато хто з тебе брав приклад… ще тоді…до війни. Я знаю, що ти будеш з нами. Ти є і будеш, обіцяю. Будемо робити все, аби ти пишався нами...” – черговий розпачливий пост Дарини…..

Максиме, ну як? я думала, що найбільше ти любиш життя, а тепер розумію, наскільки ти любив свою країну… Ти лишишся в серці самим світлим і життєрадісним хлопчиком. Боже, але чого так рано ти його забрав??!”

“Дитина… золота дитина, дуже сонячний, і позитивний, і вихований.. і такий дуже люблений батьками… “

Так, герої не вмирають! Але чому так боляче? Чому так важко, коли гинуть наші захисники, коли небеса забирають молодих, мотивованих, ідейних, які мали би змінити нашу країну і нас усіх…..

У Максима Василишина залишилися мама, тато та молодший брат Назар.

Батьки Максима – також новороздільчани. Роман Василишин навчався у Новороздільській ЗШ №5, а Мар’яна (дівоче – Шульга) – у Новороздільській ЗШ №3 . Мар’яна продовжила навчання у Новороздільському політехнічному коледжі. Обоє навчалися у Львівській політехніці. Згодом оселилися у Львові, але до рідного міста навідувалися постійно: у Романа батьки в Новому Роздолі (куди переїхали у 2018 р.з Тужанівців), у Мар’яни – мама в Берездівцях.

Дуже хороша родина – відгукуються усі. – Активна і патріотична, християнська.

Тож і не дивно, що в перші дні війни подався добровольцем на фронт тато – Роман Василишин.

А з ним і син – Максим. У самооборону, а потім і на фронт. Обороняв столицю у складі окремого загону спеціального призначення «Азов», згодом перейшов до 49-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ Збройних сил України «Карпатська Січ». Загинув на Ізюмському напрямку.

І всі його згадують як дуже активного, жвавого, непосидючого, розумного юнака – і навчався – був студентом 1 курсу факультету міжнародних економічних відносин та інформаційних технологій Львівського торгово-економічного університету, і працював, і невтомно виношував все нові ідеї для реалізації.

“У Максима завжди було багато ідей і планів, він мав неабиякий підприємницький хист і цілеспрямованість та не боявся пробувати нове. Під час навчання в Академії завжди носив з собою книгу про підприємництво. У 17 років Максим вже мав кілька власних справ і мріяв створити справжню бізнес-імперію. В своїх есе Максим часто згадував, як надихався іншими людьми, і прагнув вести власним прикладом. “Я хочу дати зрозуміти всім українцям, що ми все можемо, якщо будемо прагнути цього. Я хочу зробити так, щоб на українців рівнялися”, – казав Максим”, – розповіла про свого студента 2021 року Українська академія лідерства.

Розвідник, вроджений лідер, цвіт нації….

Герої не вмирають!!!!!!

Схожі повідомлення

Село на Львівщині за один день втратило трьох Героїв

admin2

На Львівщині посадовця викрили на хабарі

admin2

Допоможіть встановити трупи невпізнаних осіб. Поліція буде вдячна за будь – яку надану допомогу

admin3

Крадій зі Стрийщини на мотоциклі покатався недовго: затримали у Розвадові

admin2

Водій-новорозділець насмерть збив 2-річну дитину

admin2

Електрострум вбив двох чоловіків

admin2

Залишити коментар